Watervallen in Bali

Als je in Bali bent is het zeer de moeite waard op een aantal watervallen de bezoeken. Sommige zijn makkelijk bereikbaar, andere een groter avontuur. De meeste watervallen bevinden zich in de bergen van Noord Bali.

Aling-Aling Waterval
De Aling Aling waterval bevindt zich in Sambangan. Dit is ongeveer 1,5 uur bij Villa Semadhi vandaan. De frisse bergwater en de oasis van groen laten je even helemaal één voelen met de natuur. Als je durft (maar wees voorzichtig!), kun je van de watervallen afglijden en springen. Er is een sprong van 5, 12 en 16 meter. Het is spannend en verfrissend!

Sekumpul Waterval
Een van de mooiste watervllen is de Sekumpul waterval. Deze ligt zo’n 2 uur bij Villa Semadhi vandaan. Het is de hoogste waterval in dit gebied (100 meter). Je moet flink wat treden nar boven en beneden lopen om er te komen maar het uitzicht is prachtig. Onderweg kom je langs allemaal bijzondere fruitbomen. Rondom de waterval kun je ook zwemmen. Er zijn 7 watervallen en verschillende wandelingen er naartoe in deze omgeving. Deze waterval is een paradijs voor mensen die houden van natuur, avontuur en fotografie. .

Git Git Waterval
Dit is de bekendste waterval van Bali. Het ligt aan de weg van Denpasar naar Singaraja en zo’n 300 meter boven zeeniveau.

Munduk Waterval
Er zijn twee watervallen in Munduk. De eerste ligt 1 kilometer bij Ngiring Ngawedang Restaurant vandaan. Het is een 15 meter hoge waterval in de buurt van een koffieplantatie. Vanaf de parkeerplaats loop je 250 meter om bij de waterval te komen en er is een kleine toegangsprijs. Het is een mooie route tussen koffieplantaties die recht voor de waterval uitkomt.
De tweede waterval is de Toss waterval en deze ligt iets noorderlijker. Je rijdt hier in 1 kilometer naartoe.

Sing-Sing (daybreak) waterval
Dit is ook een leuke waterval om te bezoeken. Een gemakkelijk pad leidt je er zo naartoe. Er zijn twee watervallen waarvan de eerste zich aan het pad bevindt. Het is geen grote waterval maar wel de moeite waard om te bekijken. De waterval komt uit in een klein begroeid riviertje. Er zijn hier verschillende waterval pools waarin je kunt zwemmen.

EEN PRIVÉ VILLA AAN HET STRAND

Verblijf in Villa Semadhi en ontdek de watervallen van Bali

Bekijk de beschikbaarheid