Ijen Vulkaan Java

De Ijen vulkaan is een van de meest indrukwekkende vulkanen in Indonesië (2,600 meter hoog). De krater van de Ijen vulkaan in Oost Java heeft een kilometer breed turquoise gekleurd kratermeer en een actieve sulfer mijn.

Het is een populaire plek onder toerisen omdat de vulkan makkelijk te bereiken is. De trek naar boven is zo’n 3 kilometer waarvan ongeveer de helft een steile klim is. De hiek gaat over een makkelijk te belopen pad en er staan elke zoveel honderd meter bordjes langs de route.

Halverwege is er een prachtig uitzichtpunt waar je de nabijgelegen bergen en vulkanen kunt zien. Hier worden ook drankjes verkocht. Bizar sterke mijnwerkers tillen hier dagelijks op slippers de zwaarste manden gevuld met sulfer de vulkaan af.

Het uitzicht vanaf de top is zeer indrukwekkend. Een van onze gasten zei dat het het mooiste landschap is dat ze ooit had gezien. Als je de blauwe vlammen wilt zien moet je ‘s avonds laat vertrekken vanaf de villa zodat je met ‘s ochtends vroeg op de top van de vulkaan aankomt.

Je bent dan de volgende dag in de middag weer terug in Pemuteran. Onze manager kan een trip naar de Ijen vulkaan voor je organiseren.

EEN PRIVÉ VILLA AAN HET STRAND

Verblijf in Villa Semadhi en beklim de Ijen vulkaan!

Bekijk de beschikbaarheid