Welkom in het Paradijs

DE ROUTE NAAR PEMUTERAN

Pemuteran bereiken met openbaar vervoer is wat lastig. De beste optie is om een auto met chauffeur te laten organiseren die je ophaalt bij het vliegveld of je hotel en je naar Pemuteran rijdt. Een pick up vanaf het vliegveld kost Rp 750.000 voor 4 personen met bagage en Rp 850.000 voor een klein busje waar maximaal 8 personen en bagage in passen. Een rit vanaf het zuiden naar Pemuteran duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van hoe druk het is in het zuiden. Je kunt van de reis naar Pemuteran ook een leuke dag trip maken langs mooie uitzichtpunten voor Rp 900,000. Je stopt dan bij plekken als de Twin Lakes, de Ulun Danu Tempel en de watervallen in Munduk.

Route 1 naar Villa Semadhi

+/- 4 uur

Dit is de snelste en ook de mooiste route qua uitzicht. Het begin van deze route is vergelijkbaar met die van route 1. Op het panoramische uitzichtpunt vlakbij Wanagiri, keer je links richting het westen en volg je de weg die boven de noordkant van de Twin Lakes (Buyan en Tamblingan) langs gaat. Deze route komt langs de dorpen rondom Munduk, de Munduk watervallen, Banyuatis (beroemd voor koffie), Gunung Sari, Mayong, Rangdu en Ringdikit bij de markt van Seririt. Vanaf hier volg je de kustroute richting Pemuteran Bekijk de route in Google maps.

Route 2 naar Villa Semadhi

+/- 4 uur

De route langs Pupuan is een goed alternatief voor de route langs Bedugul en Munduk omdat die tweede vaak wat drukker bezocht wordt door toeristen die de Twin Lanks bezoeken. Deze route is ook wat minder stijl en daarom comfortabeler. Het enige minpunt is dat je deels over de weg van Gilimanuk naar Denpasar komt, waar het soms druk kan zijn met verkeer vanaf Java. Bij Selemadeg ga je naar het noorden, richting Pupuan en Seririt Dit is een rustig stukje en komt langs mooie dorpjes en landschappen. Je vindt hier verschillende mooie uitzichtpunten met fotogenieke spots uitkijkend over de rijstvelden. Na Seririt ga je rechts richting Pemuteran en volg je de kustroute.

Route 3 naar Villa Semadhi

+/- 4-5 uur

Als je de bergen wilt ontwijken, bevelen we deze minder indrukwekkende route aan. Op deze weg rijdt veel vrachtverkeer tussen Java en Denpasar en het kan daarom druk zijn. Je komt langs surf spots Balian Beach (de moeite waard om even te stoppen!) en Medewi. Ook rijdt je voorbij Negara, de hoofdstad van West Bali. Bij Gilimanuk, waar de pont richting Java gaat, keer je richting het oosten naar Pemuteran. Dit is een rustig stuk en je komt langs Barat National Park.

Route 4 naar Villa Semadhi

+/- 5-6 uur

Vanaf Kuta/Sanur, volg de route richting Gianyar. Vanaf daar ga je verder naar het noorden via Bangli of Tampaksiring, richting Kintamani en het Batur meer. Aan de kant van de weg wordt overal vers fruit verkocht en je kunt even uitrusten in Penelokan en van het uitzicht over de vulkanen en meren rondom de Batur genieten. Hierna reis je door naar de Penulisan tempel waar de weg naar beneden buigt (veel bochten!) richting Kubutambahan en de noordkust. Bij Kubutambahan ga je naar links en volg je de kustroute richting Singaraja en daar vervolgens doorheen waarna je op de weg komt ie langs Lovina leidt. Dan ga je verder richting het westen, langs Banjar (hier vind je de bekende hot springs en het Boeddhistische klooster “Brahma Vihara”. Bekijk de route in Google maps.

STAY IN PARADISE

In the most beautiful beachfront villa of North West Bali

See if we have vacancy for your preferred dates.