Bezoek Bali Barat National Park

Bali Barat National Park is een heuvelachtig gebied dat bestaat uit moesson bos, mangroven, savanne, koraalriffen, zandstranden en de zee.

Als je de interessante flora en fauna van Bali Barat National Park wilt ontdekken kun je samen met een gids op pad gaan die je alles kan vertellen over dit gebied en de dieren en planten die er wonen. die je alles kan vertellen over dit gebied en de dieren en planten die er wonen.

Bird watching

Noordwest Bali staat bekend om het grote aantal bijzondere vogelsoorten dat er woont. Bali Barat National Park telt zo’n 120 soorten, waarvan veel te vinden zijn op de lijst van bedreigde vogels. Je kunt het broedprogramma bezoeken waar zeldzame en bedreigde vogelsoorten worden beschermd. Je kunt het park alleen betreden met een gids.

Voor de echte vogelspotters kunnen we een bird watching tour organiseren met een van de beste vogelgidsen van Bali. Deze tour begint om 6 uur ‘s ochtends en het is handig om op tijd een reservering te maken omdat hij vaak geboekt wordt. Er zijn ook andere guides beschikbaar. Bij de prijzen zit het toegangskaartje naar het park inbegrepen. Je kunt met de gids bespreken welke vogels je graag zou willen zien.

Een aantal soorten zijn: Rijstvogel, de Javaanse Klauwier, de Bali Mynah, Reiger, Sumatraanse Reiger, Javaanse Blauwstraat Pitta, Zwartvleugel Spreeuw, Rifgriel, Bonapartes Papegaaiduif, Roze Muskaatduif, Oranjeborst Papegaaiduif en nog veel meer.

De Bali Mynah

De Bali Mynah is een bedreigde vogelsoort die al sinds 1994 op het punt staat om uit te sterven. In het jaar 2000 waren er nog maar twee of drie paren Bali Mynah’s in het National Park. Het aantal Bali Mynah vogels begint nu weer te stijgen dankzij het broedprogramma. De vrijgelaten vogels vliegen nu rond in het park en zijn weer begonnen zich voort te planten.

Bali Tower & Safari

In het Menjangan National Park staat een hoge toren met unieke architectuur gemaakt van vijf enorme boomstammen van 33 meter: de Bali Tower. D De toren komt boven de bomen uit met een indrukwekkend uitzicht over het park en de zee.

Vanaf hier kun je met de safari car door het park rijden om apen en herten te spotten. Aan het strand vind je Pantai Restaurant, waar je kunt lunchen tussen de mangroven met uitzicht op zee en een kalm briesje.

EEN PRIVÉ VILLA AAN HET STRAND

Verblijf in Villa Semadhi en bezoek Bali Barat National Park

Bekijk de beschikbaarheid